vineri, 1 martie 2013

Pentru ca trebuie:

Stefan e student. Se trezeste intr-o dimineata, 9.30. Se uita prin camera, colegii inca dorm, azinoapte a fost iar betie in camin. Se apropie sesiunea si Stefan al nostru are de dat si cateva restante, inca nu stie la cate examene din semestrul acesta va fi primit. E o perioada cam naspa pentru tanar. Se ridica din pat, simte ceva in stomac, ii este foame. Somnoros, trist si infometat se intreapta catre perechea de blugi aruncata in mijlocul camerei. Ridica pantalonii patati de bere, vin, voma, mustar si dracu mai stie ce, scotoceste buzunarele si da de ceva. "10 lei. Astia sunt banii mei pe saptamana asta. Sunt mort de foame si mai trebuie sa-mi xeroxez si cursul la (insert materie here)". Miscandu-se in reluare imbraca blugii, arunca pe el tricoul cel mai apropiat si iese din camera(probabil ca a uitat sa se incalte). Ajunge la magazin "Un pachet de Kent si o sticla de cola"...

Florin e doctor. A muncit din greu sa prinda un post de medicina generala intr-un oras de toata jena. Salariul e mic, meseria si-o face cat poate de bine, toata ziua e stresat de babe ipohondre si derbedei care vor scutiri medicale. Acum a terminat programul si se indreapta spre casa...mult spus casa, e o camera ce sta sa cada, proprietatea unui pensionar senil care se imbata noaptea si nu-l lasa sa doarma. De, la inceput de cariera asta e tot ce-si poate permite. Intra in camera, isi arunca paltonul pe pat, porneste calculatorul si se aseaza la birou. Ceva lipseste. Se ridica, isi cauta pachetul de tigari in palton, ia scrumiera de langa pat si scoate sticla de cola din frigider. Acum totul e bine...

Liliana e chelnerita si mama a doi copii. Sotul a parasit-o la scurt timp dupa nasterea ultmului plod pentru a fugi in Jamaica cu o negresa. Liliana incearca totusi sa se tina pe linia de plutire si sa asigure un trai decent copiilor. Astazi e libera de la servici. E imbracata frumos si se pregateste sa iasa in oras. Se intalneste cu prieten...tipul cu care si-o pune. L-a cunoscut in barul unde lucreaza, barbat cam de-o varsta cu ea, insurat si cu oaresce dependenta de alcool. Din pacate femeia nu are timp, bani, putere, vointa sa caute ceva mai bun. Se multumeste si asa, tipul isi face treaba, nu pune intrebari si isi petrece mai mult timp la ea la servici decat acasa cu sotia. Se intalnesc. Tipul ii propune sa ia ceva de baut si sa mearga la el, sotia e la parinti. Perfect. Intra in magazin "O sticla de cola si o baterie de vin, va rog."...

Ce au oamenii acestia in comun in afara de numele romanesti si vietile penibile? Beau cola...COLA.

Daca vinul rosu e sangele lui Isus atunci in mod sigur cola este sangele lui Lucifer. Iar vinul rosu combinat cu cola este...TOT.

Daca te duci in cea mai imputita asezare umana din cea mai imputita jungla din Africa, unde locuiesc cei mai imputiti oameni care abia au descoperit roata; daca le arati o icoana cu Isus se uita ca prostii pe cand daca le arati o sticla de cola te fac rege.

Daca americanii le-ar oferi fanaticilor din Orientul Mijlociu cate un litru de cola pentru fiecare litru de petol n-ar mai exista nici un razboi.

Dati-mi control asupra surselor de cola dintr-o tara si nu ma intereseaza cine ii face legile.

De la copii crescuti de femei care si-au dat la schimb instinctul matern pentru o geanta Prada si o functie importanta, la babele care isi asteapta copii pentru masa in familie din zilele de sarbatoare, la drogatii care daca beau alcool mor, la scriitori, la Mos Craciun, la ursii polari, la mine, la tine, la David Beckam la Shakira, toti bem cola.

Globalizarea nu se manifesta prin programe, cultura, amestecare a raselor etc. Globalizarea se manifeasta prin sticla de cola nelipsita de la orice intrunire din orice tara din orice continent...probabil ca in vitor: din orice planeta.

Cola este alfa si omega, piatra de temelie a societatii contemporane, elixirul vietii, bautura care te distruge incet dar sigur dar fara de care nu poti trai.

Cand te trezesti dimineata, iti simti maruntaiele topite de acid, in gura sinti o aroma de caine mort, ti se descompun dintii, tremuri, esti nervos, nu ai chef de viatza, bei o gura de cola si toate astea raman neschimbate dar ai baut...si vei mai bea, vei muri din cola, urmasii tai vor bea cola la pomana ta, copii tai beau cola in loc de lapte.

Cola, cola, cola, COLAAAAA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu