vineri, 1 martie 2013

Ender's Game

"Bun venit in rasa umana. Nimeni nu-si controleaza propria viata. Cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa alegi sa fii controlat de oameni buni, de cei care te iubesc."

Jocul lui Ender de Orson Scott Card este un roman SF care spune povestea lui Andrew Wiggin(poreclit Ender de catre sora sa, Valentine). Povestea are loc pe Pamant, in viitor. Planeta a fost atacata de doua ori de o specie extraterestra care aproape a distrus rasa umana. Oamenii incep sa antreneze tinere genii pentru a deveni soldati si comandanti in apararea Pamantului in cazul intoarcerii extraterestrilor. La varsta de 6 ani, Ender este luat la Scoala de Lupte pentru a fi antrenat. El se ridica deasupra celorlalti si isi incepe antrenamentele pentru a comanda flota interstelara.

Este o carete ce merita citita nu numai de fanii literaturii SF, dar de oricine apreciaza un roman bun. Jocul lui Ender a dat nastrere la o intreaga saga, el fiind urmat de Vorbitor in numele mortilor, Xenocid, Copii mintii si alte cateva carti.

Conform IMDB.com, in 2008 va aparea si un film inspirat dupa carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu