vineri, 1 martie 2013

Introverteala dusa la extreme sau Pe culmile plictiselii

Stai in pat, in camin, cu urechile in casti ca sa nu auzi manelele care te bombardeaza din toate partile. La inceput era putin amuzant, mai un dezacord, mai un haccent rromani, faci haz de necaz si tot e bine. Dar pe masura ce trece ziua, ti se micsoreaza zambetul din ce in ce mai mult, incep sa te apese tamplele, capeti o privire de criminal in serie si bietele tale urechi nu mai suporta nici macar muzica ce-ti place.

Desi sunt trei oameni in camera, cumperi un bidon de bere si il bei singur pentru ca ei sunt prea concentrati la un film homosexual. Hai cu maneaua!

Ai ramas singur in camera si ti-e lene sa te ridici sa stingi televizorul. Al dracu de aparat blestemat, cand se uita cineva la el se stinge din 5 in 5 minute dar cand raman doar eu cu el si mi-e lene sa ma ridic sa-l opresc, nici d-al dracu nu tace.

Ti-e lene si scaraba si esti plictisit pana in panzele albe. Ai putea sa suni pe cineva sa mergeti sa va imbatati ca porcii-macar asa ar trece tipul mai repede-dar nu o faci pentru ca ti-e lene si esti sigur ca daca socializezi te plictisesti si mai rau.

S-a stins televizorul. Diavol electrocasnic!

E ieri si mergi pe strada. Iti vine sa iei la bataie toti oamenii care trec pe langa tine. Te uiti la fetele lor, fiecare e un robot care se grabeste undeva, are o problema de rezolvat, se duce sa cumpere paine sau tampoane, isi ia soacra de la gara, e pensioner/a si se duce la piata din capatul celalalt al orasului ca sa cumpere un kil de plm pentru ca acolo e cu 10 bani mai ieftin, sotul betiv si fustangiu isi aduce aminte ca e ziua lu curva de nevasta-sa si fuge la piata sa-i cumpere proastei niste flori dar piata s-a inchis si gaseste doar o tiganca care vinde dovlecei d-aia mici, ornameltali. Ce sa faca? Ia un d-ala si isi pregateste capul pentru intalnire de gradul trei cu tigaia. Ghici cine nu va avea parte de viata sexuala saptamana asta? Eh, se descurca el, luni se duce la servici, la secretara lui, care si aia e o curva dar are mai multe de castigat facand sex cu el decat nevasta-sa.

Faci prostia de a te uita la sosea. Zeci de masini de duc plm stie unde, injura la semafor, claxoneaza, soferii vorbesc la telefon, mananca, se scobesc in nas, taximetristi manelomani cu ochelari de soare ce ar putea forma trei sferturi din costumul de Halloween, daca vrei sa arati ca o insecta uriasa, basiti care au scos masina lu taticu la o tura, trag o basina in ea apoi cu o fata care vrea sa spuna “da-ma-n fratii mei, sunt cel mai tare”(dar de fapt se stramba de la miros), deschid geamul si isi aprind o tigara pentru a parea si mai ciumegi decat se cred, dar in suflet traiesc cu frica sa nu cumva sa gaureasca tapiteria cu tigara ca nu mai ies din casa o luna.

Mergi ca idiotul pe strada si te intrebi: “Ce pula mea au prostii astia in cap?”. Dupa cateva incercari te opresti din a incerca sa gasesti un raspuns pentru ca stii ca nu exista unul.

Mai mergi.

Treci de o intersectie unde e un panou cu un peste urias din lemn. “Cumparati peste!”. Cred ca in viitor pestii vor ecloza din icre cu termenul de valabilitate, firma si codul de bare deja tatuate pe ei. Peste original frate, de firma. Te duci la magazin si iti cumperi peste Microsoft sau Puma. Plm, daca nu e de firma n-ai valoare, esti un nimic, nu te iubeste femeile.

Se poate sau nu se poate altfel?

Trebuie frate, haine de firma, iesit in oras in weekend, sa pleci la agatat in clubul Chicago, Liquid, Maya(de la maiasi), Twice etc etc etc. Ai vazut ca pentru a avea un local tare, trebuie sa aiba un nume cat mai dampulea sau un anume specific, care in cele mai multe cazuri e un cliseu grav? Acum stai sa te gandesti daca am dreptate, iti trec cuvinte la intamplare prin cap. Daca suntem cat de cat pe aceeasi lungime de unda, realizezi ca toate cuvintele sunt clisee. Nu mai exista nimic original.

“La inceput a fost cuvantul”

Plecam de la cuvant si mergem din ce in ce mai sus(ca in fazele alea din filme cand arata un tip, apoi se ridica imaginea aratand orasul, apoi tara, continentul, pana ajunge sa arate toata planeta) si ajungem la om. Omul, ca si cuvantul este un cliseu care provoaca o plictiseala crunta. Parca eram “cea mai superioara” forma de viata de pe aici. Atunci de ce suntem asa de seci? Mi se pare ciudat, am apucat sa traiesc si eu 19 ani si deja chestiile care-mi capteaza atentia sunt din ce in ce mai putine. Sa nici nu vorbesc de oameni, vad sabloane peste sabloane, aproape ca la un calculator. Daca iti petreci mare parte din viata stand intr-un colt si observand, ajungi intr-un punct in care ai o idee destul de buna despre ce va face un anumit om in anumite circumstante. Probabil ca eu vorbesc acum de chestii care sunt la mintea cocosului dar mie imi par destul de simpatice.

M-am saturat de scris si probabil ca nici tu nu ai rabdare sa citesti tot asa ca hai pa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu