vineri, 1 martie 2013

antiConverse

Ieri am citit un articol pe methead.ro cum ca firma Converse are de gand sa scoata un model de tenisi purtand numele lui Kurt Cobain. Dupa cum stie toata lumea, vestimentatia specifica adeptilor curentului grunge era una neingrijita, multi dintre ei cumparandu-si hainele din magazine de tip second-hand si(nu stiu daca inainte dar cel putin de la Cobain incoace) tenisii erau cel mai popular articol de incaltaminte. Bineinteles ca de cum va aparea pe piata perechea ce va purta numele solistului, toti terminatii, pokemonii, wannabe-ii, maimutoii si "fanii infocati" ai grunge-ului si al rockului alternativ in general vor da o gramada de bani pentru a intra in posesia cel putin unei perechi de incaltari purtand numele idolului lor.

Probabil va intrebati ce este rau in asta? Urmatorul lucru e rau: muie-n cur de Converse vor sa scoata o caruta de bani din numele unui tip care s-a sinucis. Converse vrea sa scoata o caruta de bani de pe urma unui tip caruia ii era lene sa se spele pe cap, deci ganditi-va cat de mult ii pasa de chestiile in care se imbraca si daca sunt facute de cutare sau cutare firma. Converse vrea sa scoata bani din numele capului de afis al unuia dintre cele mai necomerciale si nepasatoare de aspectul exterior curente muzicale. Converse vrea sa scoata bani de pe urma imaginii unui tip care purta haine second-hand si se incalta in tenisi pentru ca erau foarte ieftini, confortabili si rezistenti. Converse vrea sa scoata bani de pe urma unui tip care purta tenisi pentru ca erau un simbol al nepasarii si al simplitatii.

In incheiere am doua mesaje. Primul este pentru firma Converse: Muie ba taranilor! Cel de-al doilea mesaj e pentru fanii lui Kurt Cobain: daca chiar sunteti adepti ai curentului grunge si vreti sa exprimati asta prin felul cum aratati si tineti neaparat sa va incaltati in tenisi, luati-va dracu tenisi de pe piata sau bascheti sau orice gasiti voi care sa fie ieftin si practic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu